Про проект. Сьогоднішній день надає багато свободи для наших дітей, але разом з цією свободою крокує і більше небезпек. Лякає статистика викрадання дітей,  новини про дитячі самогубства, розгорнуту кібервійну, метою якої є наші діти ("Синій кіт", "Тихий дім" тощо). Окрема тема – це тема насилля. Пануюча жорстокість, повний доступ і різноманіття інформації, кібербулінг – дитяча психіка реагує на ці фактори, породжуючи інколи страшні явища. За всіх цих обставин система освіти сьогодні не дає достатньої інформації дітям, як діяти у випадку критичної ситуації. Вчителі не встигають адаптуватися до викликів сьогодення, і виступають в кращому випадку спостерігачами того світу, у якому живуть діти. Для батьків теми запобігання психологічному, фізичному, сексуальному насильству тощо складні та незручні при спілкуванні з дітьми, особливо за умови зайнятості і стурбованісті вирішувати в першу чергу побутові проблеми. 

Ми влаштовуємо своїх дітей у школи іноземних мов, мистецтв, складання конструктору та інших додаткових занять, звертаємо увагу на новітні розвиваючі методики виховання тощо. Натомість хочеться звернути увагу і наголосити, що головне – це здорові та щасливі діти, адаптовані до навколишнього світу. Знання як захистити себе є одними із фундаментальних знань, якими має володіти дитина.

Наша мета. Проект, присвячений питанням дитячої безпеки, об'єднав психологів, педагогів та юристів. Праця спеціалістів спрямована на розробку матеріала, що відповідає актуальним соціальним потребам. Інноваційна структура, змістовне наповнення і методичний апарат, поєднані з активними, тренінговими формами викладання, сприяють психологічній підготовці дітей до зіткнення з життєво небезпечними ситуаціями.  

Серед пріоритетних завдань проекту:

  • Підвищення якості освіти, науково-дослідної та навчально-методичної діяльності в сфері захисту прав дітей у загальноосвітніх навчальних закладах, соціальній та освітній практиці; 
  • Пропозиції адекватних форм запобігання насиллю, високої культури використання джерел інформації, доцільності педагогчного інструментарію роботи з дітьми адекватно кожній віковій категорії;
  • Організація та проведення семінарів, тренінгів з питань дитячої безпеки з дітьми, батьками, педагогами, психологами;
  • Моніторинг об'єктів інтелектуальної власності, сприяння їх належної правової охорони.

 

 

ПАДУЧАК Олександра Іллівна 
Керівник проекту, науковий співробітник, голова ГО «Безпечний світ»

   e-mail: svitbezpecnij@gmail.com 

   тел. +380 (97) 943-92-65

   Ми у Facebook

         

 

 

ПЕРЕМОГА ПРОЕКТУ У КОНКУРСІ МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ

Проект здобув перемогу у конкурсі «Громадський бюджет Києва» та отримав фінансування з місцевого бюджету впродовж наступного року.

 

ВІДЕОРОЛИК "Я І НЕЗНАЙОМЕЦЬ"

У формі гри навчає дітей як правильно поводитись у випадку небезпеки та дає можливість засвоїти навички на  практиці. 

 

ТРЕНІНГ З ДИТЯЧОЇ БЕЗПЕКИ

Учасники семінару-тренінгу з дитячої безпеки - психологи, педагоги та батьки, змогли пройти всі етапи інтерактивного заняття та на практиці засвоїти навички, здобуті під час рольових ігор.  

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com