23 листопада 2018 року в м. Полтава на базі Полтавської державної аграрної академії відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Селекційні досягнення в Україні: проблеми правової охорони та перспективи вдосконалення захисту». Організатори конференції Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАПрН України разом з Національною академією аграрних наук за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Конференція  об'єднала науковців, фахівців аграрного виробництва, науково-педагогічних працівників аграрних університетів та представників приватного аграрного бізнесу України. Учасники представили 28 доповідей  та розглянули широке коло питань, серед яких:

  • >Законодавство України у сфері охорони селекційних досягнень та шляхи його розвитку у зв’язку з євроінтеграцією.
  • Сучасна селекційна практика в Україні та її проблеми.
  • Шляхи розвитку процесу підготовки фахівців аграрних університетів у селекційній сфері.
  • Комерціалізація селекційних розробок та державна підтримка.

В рамках конференції відбувся круглий стіл з проблем правової охорони та перспектив вдосконалення захисту селекційних досягнень в Україні. Модератор круглого столу - Наталія Мироненко, заступник директора НДІ інтелектуальної власності з наукової роботи, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України, Заслужений юрист України.

З установчою доповіддю виступив  Олександр Пічкур, провідний науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності НАПрН України м. Київ, на тему: «Забезпечення правової охорони селекційних досягнень у рослинництві у відповідності з Конвенцією UPOV та Європейським законодавством».

Після обговорення доповіді та проведення дискусії учасники конференції ухвалили резолюцію на адресу Кабінету Міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com