Олена Орлюк, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності провела робочу зустріч із заступником Голови Верховного Суду, головою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богданом Львовим

Інститут багато років співпрацює з системою господарського судочинства в рамках науково-методологічного та експертного забезпечення проваджень, пов’язаних із сферою інтелектуальної власності. Зокрема, фахівці Інституту залучалися до підготовки практичних збірників із питань захисту прав інтелектуальної власності, до розробки методологічних підходів щодо захисту прав інтелектуальної власності в порядку господарського судочинства. Судовими експертами, що працюють в НДІ інтелектуальної власності НАПрНУ, підготовлено сотні експертиз, більшість із яких – за ухвалами господарських судів. Спільно з ВГСУ науково-дослідний інститут інтелектуальної власності  провів численні заходи, присвячені пошуку шляхів удосконалення захисту прав інтелектуальної власності, зокрема питанням ролі та значення судових експерти при вирішенні спорів з інтелектуальної власності.

Адже беззаперечним є той факт, що саме господарські суди України мають найбільший і по суті унікальний досвід здійснення правосуддя у сфері інтелектуальної власності. 

Богдан Львов неодноразово наголошував на тому, що забезпечення належного рівня захисту прав інтелектуальної власності в Україні відіграє важливу роль для подальшого розвитку національної економіки.

Темою останнього обговорення стала реформа судової системи в Україні, зокрема створення Вищого спеціалізованого суду з інтелектуальної власності.  Сторони обговорили питання залучення наукових та професійних ресурсів Інституту для забезпечення фахового експертного та методологічного супроводження функціонування ІР суду.

 

В рамках зустрічі Олена Орлюк вручила наукові та науково-методичні видання інституту, що допомагатимуть у методологічному супроводженні розгляду спорів з порушення прав інтелектуальної власності в системі господарського судочинства.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com