23–24 лютого НДІ інтелектуальної власності спільно з ГО «Український Літературний Центр» та іншими співорганізаторами провели П'ятий Конгрес «Література в Дії». 

Це щорічний захід, що збирає літераторів, видавців, перекладачів та інших фахівців галузі. Однією з важливих тем обговорення стали договірні відносини із перекладачами. Які умови передбачити у договорі, яку форму передачі прав обрати, де прописати розмір роялті? Ці та інші питання виникали обговорювали під час панельної дискусії «Художній переклад і договірні відносини з видавництвом» .

Валентина Троцька, завідувач сектору суміжних прав Інституту презентувала присутнім зразки договорів, що були спеціально розроблені Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності у співпраці з Ініціативною групою «Перекладачі в дії».

Зручні за структурою, оздоблені наочними коментарями договори покликані допомогти видавця та перекладачам в укладанні договорів про передачу прав. Із договорами можна ознайомитись у розділі «Правова допомога видавцям, авторам та перекладачам».

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com