11-13 березня в Мінську (Білорусь) відбувся тренінг для менеджерів з трансферу технологій країн східного партнерства, що об’єднав представників державних, наукових установ, ЗВО, центрів трансферу технологій та бізнес-інкубаторів Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії,  Молдови та України. 

Тренінг є частиною проекту STI International Cooperation Network for EaP Countries Plus (EaP PLUS)». Цей проект має на меті стимулювати співпрацю між дослідниками з країн Східного партнерства та країн-членів ЄС і активізувати активну участь країн Східного партнерства в Рамковій програмі Horizon 2020.

Організатором цього інтенсивного цікавого тренінгу була Державна установа «Білоруський інститут системного аналізу та інформаційного забезпечення науково-технічної сфери» (Бел ИСА) Державного комітету з науки і технологій Республіки Білорусь. 

Експерти з Португалії, Угорщини, Франції, Польщі та України розповіли про останні тренди в інноваційній сфері в ЄС та світі, важливі аспекти планування інноваційного процесу, міжнародній співпраці в цій сфері, захисті прав інтелектуальної власності, комерціалізації технологій, оцінці прав інтелектуальної власності, регіональних інноваційних системах та європейських технологічних платформах. Своїм досвідом з трансферу технологій поділились представники Грузії, Вірменії, Молдови та Білорусії.

Про переваги Європейської Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network) розповів польський експерт. EEN - це глобальна міжнародна мережа до якої входить 70 країн світу. Мережа налічує понад 600 бізнес-асоціацій, близько 20 000 бізнес-пропозицій та технологічних розробок. Кожен рік EEN проводить близько 700 бізнес-заходів та b2b зустрічей, де підприємці зі всього світу шукають бізнес-партнерів. Своїм досвідом щодо використання ЕЕN поділились колеги з Білорусії та Вірменії.

Україна приєдналась до EEN у червні 2017 року шляхом створення консорціуму EEN-Ukraine. Це стало можливим завдяки програмі COSME, що фінансується Європейською комісією та сприяє конкурентоспроможності та інноваційному шляху розвитку представників малого та середнього бізнесу а також інноваційних організацій. До консорціуму увійшли наукові організації, представники бізнесу та державних установ. 

Тренінг завершився відвідуванням Інституту тепло- і масообміну ім. О.В. Ликова Національної академії наук Білорусії. Цей інститут є найбільшим в республіці науковою установою, що займається вирішенням фундаментальних і прикладних проблем тепломасопереносу, гідрогазодинаміки, енергетики, теплотехніки, хімічної фізики, фізики горіння і вибуху, нанотехнологій, а також створенням енергоефективних та екологічно безпечних технологій і техніки, апаратів і приладів для енергетики і машинобудування, агропромислового комплексу і будіндустрії, медицини, хімічної, електронної, радіотехнічної, харчової промисловості, космічній галузі. Інститут має значний досвід з трансферу технологій як на території Білорусії, так і в інші країни.

Від України у цьому заході взяли участь керівник ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький, директор НДІ правового забезпечення інноваційного розвитку НАПрН України Сергій Глібко, завідувач сектору використання та передання прав інтелектуальної власності НДІ інтелектуальної власності НАПрН України Олена Тверезенко, завідувач сектору інформаційно-аналітичного забезпечення інноваційної діяльності УкрІНТЕІ Лілія Рожнова та державний експерт експертної групи з питань комунікацій та стратегічного планування директорату інновацій та трансферу технологій МОН України Марина Зенова.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com