У ці вихідні вже втретє пройшов неймовірно цікавий захід під назвою IP Moot (UBA Students' League Moot on Intellectual Property 3.0).

Організатори події  ̶  Ліга студентів АПУ, Патентно-юридична компанія IP-style, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, НДІ інтелектуальної власності НАПрН України. До організаційного комітету заходу увійшли співробітники Інституту Катерина Сопова та Костянтин Зеров.   

Щороку студенти із закладів вищої освіти з різних куточків України мають унікальну можливість відчути себе учасниками реального судового процесу, пов’язаного із захистом прав інтелектуальної власності під час рольової гри moot court, коли студенти представляють перед суддями свою позицію по спору як письмово (написання меморандумів) так і під час усних слухань перед трьома суддями. В цьому році усні слухання проходили у справжніх залах судових засідань КГС Верховного суду.

Жваві дискусії, пошук переконливих аргументів, знання процесуального законодавства та законодавства у сфері інтелектуальної власності, все це у поєднанні створює емоційно напружений незабутній батл знань, досвіду, гостроти розуму та сили командного духу. 

Спробувати свої сили у запеклій боротьбі аргументів могли студенти-правники, яким цікава тематика  інтелектуальної власності.  

Відкрила захід та привітала учасників  Олена Орлюк, завідувач кафедри ІВ КНУ імені Тараса Шевченка та директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України в стінах КНУ імені Тараса Шевченка, де студенти взяли участь у дискусії «Більше ніж юрист» (More than a lawyer). Говорили про важливість персонального бренду юриста, розуміння піару, розвиток комунікаційних навичок в процесі роботи та інші актуальні питання важливі для становлення в юридичній професії. Як зберегти інтерес до професії та вийти за її межі? Що робити щоб стати експертом, якого запрошують на круту роботу, публікують у ЗМІ та слухають на виступах? На ці і багато інших питань дали відповіді спікери заходу Ірина Нікітіна, Микита Підгайний, Наталія Соломахіна, Маріанна Толкачова, Вікторія Папарига. Учасники також мали можливість отримали багато лайфхаків та корисних порад щодо запуску правових стратапів, трендів в галузі права тощо. Однак дискусія була лише частиною насиченої програми, що чекала на учасників.  

А далі почалися змагання ...

Два дні змагань проходили у максимально наближених до польових умов -  у приміщенні Касаційного господарського суду, що дозволив студентам зануритися в атмосферу справжніх залів судових засідань.

Дуже важливу роль також відіграли судді муткорту, котрі на два дні перетворились на колег з конкурентів та опонентів та стали для учасників втіленням тої самої недосяжної судової влади. Приміряти на себе незвичну роль суддів змогли і запрошені спеціалісти сфери інтелектуальної власності, співробітники НДІ Інтелектуальної власності НПрН України – Олександр Дорошенко, Катерина Сопова, Олена Тверезенко та Костянтин Зеров.

Боротьба була настільки запеклою, що назвати ці змагання рольовою грою не повертається язик. Усі учасники фактично прожили свої ролі та здобули безцінний досвід практичної роботи у суді. 

Всі сторони показали свої найкращі якості, але нажаль переможець може бути лише один. Суддівська колегія вирішила все по справедливості. Цьогорічним переможцем Муткорту стала команда "IP і нічого особистого" з Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com