9 листопада у Вищій школі адвокатури НААУ пройшов семінар «Авторське право і ТОП-індустрії», що мав на меті підвищення кваліфікації адвокатів та юристів, які практикують у сфері інтелектуальної власності. 

Під час заходу розглядалися питання охорони авторського права на літературні, музичні твори, твори образотворчого мистецтва та архітектури, твори графіки (шрифти), комп’ютерні програми. Доповідачі зупинилися і на таких специфічних категоріях арт-індустрії як то аудіовізуальні і мультимедійні інсталяції, акціонізм, перформанс, шрифтове оформлення та дизайн. Окремо приділили увагу особливостям колективного управління майновими правами в музичній сфері, розповіли про заходи щодо недопущення та припинення порушень у сфері авторського права, зокрема, плагіату, про розслідування злочинів у сфері інтелектуальної власності, а також про захист прав за допомогою технології блокчейн.

В рамках заходу взяли участь представники Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності: Валентина Троцька, яка виступила з доповіддю «Вільне використання творів у ЗМІ: судова практика» та Костянтин Зеров, який розповів про «Шрифт, як специфічний об’єкт права інтелектуальної власності».

Публіка проявила зацікавленість у представленій тематиці, тож організатори пообіцяли продовжити проведення подібних заходів. Найближчий з них запланований на 30 листопада.

Фото: Вища школа адвокатури НААУ. Світлини. 

https://www.facebook.com/pg/hsa.org.ua/photos/

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com