8 грудня відбулася конференція «Судова експертиза об’єктів інтелектуальної власності: шляхи удосконалення та правозастосування». 

Захід, що проходив в межах Всесвітнього тижня права в режимі онлайн, зібрав учасників з 10 наукових установ та університетів України. На конференції було представлено 23 доповіді. 

Співорганізаторами конференції виступили Науково-дослідний центр судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України та Дніпропетровський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.
Матеріали доповідей учасників конференції опубліковані у збірнику конференції.   

На конференції виступили провідні фахівці галузі:

Дорошенко Олександр Федорович в.о. директора НДІ інтелектуальної власності НАПрН України

Адлер Олександр Григорович заступник директора Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України, 

Кумець Павло Іванович,заступник директора Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України,

Філей Юрій Володимирович, кандидат юридичних наук, доцент, декан юридичного факультету Національного університету «Запорізька політехніка»

Кірін Роман Станіславович, докт. юр. наук експерт Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

Петренко Віталій Олександрович, д.т.н., професор Національна металургійна академія України, м.Дніпро

Томачинський Сергій Миколайович, судовий експерт лабораторії права промислової власності Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України

Бабенко Валентина Андріївна, к.і.н., доц. ДВНЗ Придніпровська Державна Академія будівництва та архітектури.

Підчас конференції  обговорювалися питання, пов’язані з методичними підходами до проведення судово-експертних досліджень об’єктів інтелектуальної власності в умовах змін спеціального законодавства відповідно до Законів України №№ 815-ІХ від 21.07.2020 та 816-ІХ від 21.07.2020.

Особливу увагу було приділено проблемам проведення судових експертиз промислових зразків, оскільки Законом № 815-ІХ від 21.07.2020 було змінено концепцію охорони цього об’єкта, зокрема умови його охороноспроможності та обсяг правової охорони. В доповідях учасників було висвітлено зміст нових умов охороноспроможності та можливі підходи до встановлення відповідності промислових зразків критеріям новизни та  індивідуального характеру з урахуванням ступеню свободи автора, як це передбачено Законом.

Учасники конференції погодили спільні позиції щодо напрацювання пропозицій до законодавства України у сфері судової експертизи.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com